100 vuotta!

Oratoriekören i Helsingfors juhlii 100-vuotisjuhliaan vuonna 2020. Juhlia vietetään tunnuslauseella 100 juhlii 100:aa. Tämä tarkoittaa, että vuoden tavoitteena on koota sadan laulajan kuoro, joka juhlii 100-vuotiasta kuoroamme.

Me juhlimme koko vuoden! Juhlimme kahden suuren ja loistavan konserttiproduktion myötä. Juhlimme musisoimalla pienemmällä kokoonpanolla. Kokoamme suuren juhlakuoron viettääksemme juhlia ja kutsumme kaikki kiinnostuneet sing along -tapahtumiin juhlimaan yhdessä nykyisen oratoriokuoron kanssa.

The Peacemakers

Kevään 2020 teoksen The Peacemakers (2011) on säveltänyt Sir Karl Jenkins. Tämä teos ­koskettaa jokaista. Oratoriekören aloittaa myös yhteistyön uuden kumppanin, Helsingin kamariorkesterin, kanssa. 

OK Chamber

OK Chamber kamarikuoro - hänelle, jolta liikenee lisää aikaa kuorolaululle - aloittaa koemielessä keväällä 2020. Kokoonpano toimii niinä aikoina vuodesta, jolloin suurella konserttikuorolla ei ole toimintaa. Kokoonpano toimii täysin projektipohjalta ja on avoin myös laulajille, jotka eivät aiemmin ole osallistuneet Oratoriekörenin toimintaan. Ohjelmisto keskittyy kansainvälisesti ajankohtaisten säveltäjien uuteen ja hyvin soivaan kamarikuoro-ohjelmistoon. OK Chamberiä johtaa Håkan Wikman. Lue lisää . . .

Juhlakuoro

100-vuotisjuhla tarvitsee myös juhlakuoron. Lukemattomat kuorolaiset ovat vuosien mittaan olleet tavalla tai toisella osallisina Oratoriekörenin toiminnassa. Juhlakuorossa heillä on kesäkuussa 2020 tilaisuus laulaa jälleen, aikaisempien johtajien johdolla, osia muutamista pidetyistä mestariteoksista, jotka vuosien varrella ovat olleet Oratoriekörenin konserttiohjelmistossa. Lue lisää . . .

Sing along

Haluamme myös tarjota asiasta kiinnostuneille kaksi tilaisuutta kokeilla miltä tuntuu laulaa oratoriomusiikkia suuressa kuorossa. Kuka tahansa saa tilaisuuden asettua nykyisen Oratoriekörenin riveihin ja laulaa yhdessä herkkupaloja laajasta oratorio-ohjelmistosta. Nämä sing along -tapahtumat ovat elo- ja marraskuussa 2020. Lue lisää . . .

Uusi jouluoratorio

Juhlavuosi huipentuu suurenmoiseen juhlakonserttiin Musiikkitalossa Helsingissä. Koko vuoden tunnuslause 100 juhlii 100:aa toteutuu silloin 100-henkisen Oratoriekörenin esittäessä uuden jouluoratorion. Kuoro on tilannut tämän uuden jouluoratorion nuorelta, mutta jo nyt arvossa pidetyltä kansainväliseltä säveltäjältä. Lue lisää . . .


Juhlavuoden tärpit

 

11.-12.1. Kuoroperiodi I

15.3. OK Chamber starttaa

21.-22.3. Kuoroperiodi II

16.4. Konsertti Turun tuomiokirkossa

18.4. Konsertti  Temppeliaukion kirkossa

toukokuu - OK Chamber harjoittelee

2.6. Juhlakuoron harjoitus

5.6. Juhlakuoron ja OK Chamberin konsertti Temppeliaukion kirkossa

18.8. Kick off & Sing along Temppeliaukion kirkossa

29.-30.8. Kuoroperiodi III

3.11. Sing along Temppeliaukion kirkossa

marraskuu - Kuoroperiodi IV Virossa

20.12. Juhlakonsertti Musiikkitalossa