ETT HISNANDE STORVERK

- för första gången i Finland

 

Oratoriekören i Helsingfors uppför för första gången i Finland den amerikanska kompositören Dan Forrests hisnande vackra storverk Jubilate Deo (2016). Forrest hör till de mest aktuella och uppburna körtonsättarna just nu och hans musik kan karaktäriseras som ­grandios och gränsöverskridande. Hans storslagna Jubilate Deo är komponerat år 2016 och är ett magnifikt verk för solister, kör och orkester med en speltid på 50 minuter. Ett verk som uppförs på stora scener runt om i världen och omfattar ett brett spektra musikgenrer samt sju olika språk. Dessutom framförs en sällsynt barockpärla av Antonio Vivaldi, hans Magnificat från år 1716. Gammalt möter nytt!

Oratoriekörens storproduktion framförs vid två tillfällen, fredagen den 5 april i Ekenäs kyrka och lördagen den 6 april i Johanneskyrkan i Helsingfors. Oratoriekören mönstrar idag drygt 70 sångare och konserterna dirigeras av kapellmästaren Jani Sivén. Han verkar som lektor i kördirigering vid Sibelius-Akademin och leder bl a kammarkören Audite och Musikhusets kör.

Två namnstarka solister medverkar. Sopranen Tuuli Lindeberg hör till våra mest efterfrågade tolkare av tidig musik och av modern musik och har framträtt på åtskilliga högklassiga arenor i Finland och utomlands. Mezzosopranen Elli Vallinoja är en mångsidig, ung sångare som tack vare sin bärande och vackra röst samt sin starka scenutstrålning gör en starkt stigande karriär.

Oratoriekörens samarbete med Wegelius Sinfonietta fortsätter och i den här produktionen består orkestern av knappt 30 spelare som förutom de vanliga orkesterinstrumenten trakterar instrument som bl a harpa, djembe, erhu, dulcimer, gitarr, marimba och celesta.

Mer information ger
Kristina Heikel, ordförande, 0500 703350, kristinaheikel@gmail.com
Håkan Wikman, dirigent, körinstudering, 040 160 1018, hakan.wikman@hawart.fi


JUBILATE DEO

Antonio Vivaldi: Magnificat RV 610 (1716)
Dan Forrest 1978- : Jubilate Deo (2016)

Tuuli Lindeberg, sopran
Elli Vallinoja, alt
Wegelius Sinfonietta
Oratoriekören i Helsingfors
Jani Sivén, dirigent

Fredag 5.4.2019 kl. 19 i Ekenäs kyrka, Stora Kyrkogatan 18
Program 15 euro

Lördag 6.4.2019 kl. 18 i Johanneskyrkan, Högbergsgatan 12, 00120 Helsingfors
Biljetter 25 euro från www.lippu.fi och vid dörren


WEBB - www.oratoriekoren.fi
BILDMATERIAL & ARTISTERI - press folder 
FACEBOOK - www.facebook.com/oratoriekoren
SOCIALA MEDIER - @oratoriekorenihelsingfors


Oratoriekören i Helsingfors erbjuder idag en ambitiös och målinriktad körverksamhet. Med körens långa tradition som grund gör kören årligen två stora och konstnärligt utmanande konsertproduktioner. Körens repertoar har alltid varit omfattande med ett starkt fokus på musikhistoriskt sett stora kör- och orkesterverk. Oratoriekören grundades 1920 och har sedan dess varit en betydande aktör i synnerhet inom det svenskspråkiga körlivet i Helsingfors. Kören har under årens lopp hållit fast vid sin ursprungliga målsättning – att framföra större körverk med orkesterackompanjemang.


 

MEDIAMATERIAL


mediamaterialet i jpg


mediamaterialet i pdf


Mediatiedote pdf


Oratoriekören 2018