Oratoriekören i Helsingfors

Oratoriekören i Helsingfors tarjoaa kunnianhimoista ja tavoitteellista kuorotoimintaa. Pitkään traditioonsa tukeutuen kuoro tekee vuosittain kaksi suurta ja taiteellisesti haastavaa konserttiproduktiota. Näiden myötä kuoro pyrkii jatkuvasti vetämään puoleensa kokeneita laulajia ja olemaan tärkeä toimija pääkaupunkiseudun kuorokartalla.

Oratoriekörenin ohjelmisto on aina ollut mittavaa keskittyen musiikinhistorian suuriin kuoro- ja orkesteriteoksiin. Kuoron tarkoituksena on jatkossakin nostaa esiin klassisia suurteoksia, mutta samalla rummutamme uuden musiikin puolesta ja annamme tilaa tilausteoksille ja nuorten, kansainvälisten säveltäjien luomille suurteoksille.

Syksyn 2019 konserttiproduktion otsikkona on LUX. Syyspimeyden ollessa tiheimmillään ja kun pyhäinpäivän ajan iäisyysperspektiivi syleilee meitä, kuoro esittää kahdessa konsertissa kaksi erityisen väkevää kuoroteosta. Ola Gjeilon eeppinen Dreamweaver esitetään ensimmäisen kerran Suomessa ja John Rutterin kuolematon Requiem valaisee meidän kaikkien olemassaolon.Haluatko osallistua johonkin produktioomme?

Jos haluat osallistua johonkin Oratoriekörenin tulevista produktioista, voit tehdä sen tällä kotisivulla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Kun kukin produktio on saatettu loppuun, avataan seuraavan tuotannon ilmoittautumislomake.

Oratoriekören harjoittelee konsertteja varten suhteellisen lyhyen aikaa, noin 3 kuukautta. Säännölliset harjoitukset pidetään sunnuntaisin klo 17-20 Töölössä Helsingissä. Kuoron työkieli on ruotsi, mutta kaikki ovat tervetulleita kuoron toimintaan. Suuri osa tämän hetken kuorolaisista puhuu äidinkielenään mm. suomea ja englantia.

100 juhlii 100:aa

Vuonna 2020 Oratoriekören täyttää 100 vuotta, mitä juhlitaan tunnuslauseella 100 juhlii 100:aa. Tämä tarkoittaa, että juhlavuoden tavoitteena on koota 100 laulajan kuoro toteuttamaan vuoden aikana kaksi suurta juhlaproduktiota.

Oratoriekören perustettiin 1920 ja se on siitä lähtien ollut merkittävä toimija erityisesti Helsingin ruotsinkielisessä kuoroelämässä. Kuoro on vuosien mittaan pitänyt kiinni alkuperäisestä tavoitteestaan - esittää suurempia kuoroteoksia orkesterisäestyksellä. Vuosikymmenten saatossa Oratorieköreniä ovat johtaneet nimekkäät johtajat, jotka kaikki ovat eri tavoin lyöneet leimansa kuoroon. Kuoron pitkäaikaisin johtaja oli Bengt Carlson ja hänen jälkeensä ovat mm. Ulf Söderblom, Lena von Bonsdorff, Astrid Riska, Eric-Olof Söderström, Matti Järvinen, Åsa Westerlund, George Buckbee, Jari Hiekkapelto, Anna-Clara Groundstroem ja Hannu Bister johtaneet kuoroa. Oratorieköreniä on useissa tilaisuuksissa johtanut myös vieraileva kapellimestari, kuten Jani Sivén, Andres Kaljuste, Leif Segerstam ja Anders Öhrwall.

Syksystä 2018 lähtien kuoron kapellimestari ja musiikillinen johtaja on Håkan Wikman.

Tervetuloa mukaan toteuttamaan suurteoksia!


 

        

 

              Sidan tillhandahålls av Finlands svenska sång- och musikförbund